De natuur

Heb je een boom in je tuin staan? Dan doe je er verstandig aan om deze op regelmatige basis te verzorgen. Dat doet de gemeente als de bomen in de natuur staan. Het is niet vanzelfsprekend dat iedere hovenier ook verstand heeft van het verzorgen van bomen. Dit is dan ook erg specialistisch werk waar een vakman voor gestudeerd heeft. Je dient daarom de nodige arbeidskosten te betalen wanneer je zo een vakman inschakelt.

Welke onderwerpen komen in de Zandstad aan bod?

1. Bomen

Je dient dus ook verschillende materialen aan te schaffen om een boom op een goede manier te verzorgen. Je kunt natuurlijk al deze spullen en materialen zelf aanschaffen of huren, maar je kunt er ook voor kiezen om het werk door een specialist te laten doen. Deze heeft niet alleen de beschikking over deze spullen, maar deze kan het werk ook op een zorgvuldige en veilige manier uitvoeren. Zo een vakman hoeft niet eens zoveel te kosten. Vaak is een dergelijke vakman dan ook al in te schakelen vanaf €100 euro. Is hij of zij een hele dag aan het werk, dan ben je gemiddeld zo een €250 euro kwijt.

2. Onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding is het bestrijden van onkruid, vaak in het belang om een tuin gezond te houden. Je kan ervoor kiezen om het onkruid zelf te bestrijden in je tuin. Als je eenmaal om de zoveel tijd wat onkruid uit je tuin trekt en dit bijhoudt, is dit een makkelijke klus. Echter, als de hele tuin onder de onkruid staat, dan is het een lastiger verhaal. Want wat is precies onkruid en wat niet? En hoe zorg ik er überhaupt voor dat al het onkruid wegblijft? Ook kan je dit laten doen door een professional, zoals een hovenier.

3. Soorten tuinontwerpen

Er zijn verschillende manieren om een ontwerp te ontvangen. Zo geven sommigen een eenvoudige schets. Dit is eigenlijk hoe het vroeger werd aangeleverd. Ook kan je ervoor kiezen om een heel gedetailleerd ontwerp te ontvangen. Hier zitten ook vaak kleuren in, zo kan je al beter zien hoeveel groen je bijvoorbeeld kan krijgen in de tuin. Over groen gesproken, je kan ook een beplantingsplan ontvangen. Dit weergeeft dus precies waar welke planten komen in de tuin. Een moderne aanlevering van een tuinontwerp is in 3D. Zo kun je met diepte zien hoe de tuin eruit komt te zien.

4. Wespen?

Wespen kunnen ook in de Zandstad (rondom Eindhoven) een mooie zomerdag goed verpesten. Als je lekker in de tuin zit, genietend van een drankje en de brandende zon, is het bijzonder vervelend als je lastig wordt gevallen door wespen – laat staan als ze je ook daadwerkelijk steken. De giftige steek van een wesp kan namelijk erg veel pijn doen en – zeker als je allergisch bent voor het gif – erge gevolgen hebben. Wanneer je een wespennest op je terrein hebt, wil je deze waarschijnlijk dan ook zo snel mogelijk verwijderen. Hier zit echter wel een prijskaartje aan.

Hulp bij verwijdering wespennest is noodzakelijk

Je kunt natuurlijk zelf het wespennest proberen te verwijderen; dat is kosteloos, maar niet erg verstandig. Als je geen ervaring hebt en geen vakinhoudelijke kennis, is de kans namelijk aanwezig dat je meerdere malen gestoken wordt bij het weghalen. Dat is niet alleen bijzonder onprettig, maar (door het gif) ook nog eens erg gevaarlijk. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij mensen zijn overleden aan een grote hoeveelheid wespensteken. Het is dan ook raadzamer om professionele hulp in te schakelen. Wespenbestrijders weten precies wat ze moeten doen en hoe ze zichzelf tegen de steken kunnen beschermen. Dit kost je wellicht wat centen, maar je bent er wel zeker van dat je niks gebeurd en bovendien dat het nest zorgvuldig opgeruimd wordt, zodat de wespen niet gelijk weer terugkeren.

Verschillende prijzen

De kosten van het verwijderen van een wespennest kunnen erg verschillen. Uit een onderzoek uit 2013 blijkt dat mensen in Noord-Nederland vaak zo’n 40,- euro minder betalen dan westerlingen. In het westen van ons land kunnen de prijzen oplopen tot 100,- voor het verwijderen van een nest, zoals in dit prijzenlijstje per provincie kunt zien: Noord-Holland (€75 – €100), Zuid-Holland (€55 – €85), Utrecht (€55 – €85), Friesland (€60), Groningen(€60), Drenthe (€55), Flevoland (€45) , Gelderland (€50), Overijssel (€45 – €55), Limburg (€55), Noord-Brabant (€60) en Zeeland (€55).

In Eindhoven en Beerze-Reusel zijn de kosten ongeveer €60.

Meer hierover:

Wespen algemene info
Omgevingsvergunning Eindhoven nodig?